כריתת עצים היא פעולה מסובכת שמצריכה עבודה מקצועית, ואם יש צורך לכרות את עץ המנגו שלכם חשוב שתבינו מה השלבים הנכונים לכך כדי שלא תסכנו את עצמכם. יש צורך בכלים מתאימים ובהבנה בצורת הכריתה הנכונה כאשר גם במישור הבירוקרטי יש צורך שתשיגו היתר מתאים.
מדוע יש צורך לכרות עץ מנגו?
- כריתת עץ מנגו הכרחית כאשר מדובר בעת שכבר סיים את חייו, לא מניב פירות ולמעשה הופך להיות נטל על בעליו. לא כל עץ מספק את הפירות שמצדיקים את קיומו ולעתים עצים רקובים ופגועים לא מספקים יותר מעשרות קילוגרמים של פרי בשנה, כאשר מונחים של עצי פרי מדובר בכמות מעטה במיוחד כאשר מדובר על שימוש עסקי ולא עץ פרטי. במצבים כאלו ניתן לקבל היתר ממשרד החקלאות ולכרות את העץ.
- לעתים העץ יכול להוות מפגע סביבתי גדול מאוד בעיקר בגלל העובדה שהפירות המתוקים שלו יכולים למשוך מזיקים. לא רק שהמזיקים מוציאים את העץ מכלל שימוש וההדברה לא תמיד תתאפשר, הוא מסכן את העצים שמסביבו ולכן צריך לכרות אותו ולמגר את הבעיה לחלוטין.
- עצי פרי יכולים להיות מסוכנים בגלל שהם שבורים למחצה. במצבים כאלו חשוב לכרות אותם כדי שלא ימשיכו לסכן עוד את הציבור אך זה תלוי מאוד מה חומרת המצב ולעתים לא ניתן היתר לכריתה בגין סיבה זו. כמו כן, עץ מנגו קטן יחסית ניתן לעקור בלי היתר אם מדובר על גובה נמוך משני מטרים.
איך כורתים עץ מנגו?
כריתת עץ מנגו אינה פשוטה ולרוב מדובר על עצי פרי יחסית גדולים וחזקים. לא תהיה זו משימה פשוטה בעיקר לא כאשר עץ אינו צעיר אך עם ציוד כריתה מתאים ובלעי מקצוע מובילים בתחום\ היא תהיה בטוחה ומהירה. הכריתה מתחילה בחיתוך הענפים הגדולים כאשר את כל הפירות יש להסיר מבעוד מועד, ולאחר מכן להתחיל עם הכריתה של הגזע כאשר בעצים גדולים מאוד יש צורך תחילה לכרות את החלק העליון שלו ולרדת בהדרגה עד לבסיסו.
מעוניינים לכרות עץ מנגו? צרו קשר כעת עם אופק גיזום, מומחים בכריתה וגיזום: